
Civan Perçemi (Achillea milllefolium)
Dünyada yapılan tüm hemoroid ilaçlarında civan perçemi bitkisi ya da yaban kestanesi kullanılmıştır. Civan perçeminin en büyük özelliği homoroid ve diğer bir çok hastalıkta işe yarar olmasıdır. Dahili homoroidlerde içerek, harici homoroidlerde içerek ve tampon olarak kullanılan en etkin bitkidir. Migrene yol açan bir çok sebebi ortadan kaldırması ile de tanınmaktadır. en popüler özelliği hemoroidde kanama dindirici ve büzücü özelliğidir. (Dahilen mide, hemoroid, haricen burun kanamaları)
Diğer taraftan inflamasyon belirtileri giderici özellikleri ile dahili ve harici tüm iltihabi olaylarda kullanılabilir. Antiinflamatuar özelliği nedeni ile kadın genital sistem hastalıklarından vulvitis, kolpitis ve flour vaginaliste ayıca menopoz ve regl(adet) dönem ağrılarında iyileştirici etkileri özellikle Avrupa’da çok eskiden bilinmektedir. Kadınlarda mem fibrokistleri, poroz, migren, başağrısı, baş dönmesi gibi sorunlarda araştırmalar olumlu sonuçlar vermiştir. Anti-alerjenik etkileride vardır. Diyabet ve egzamada da kullanılabilir. Kan akışını düzenlediği için yüksek tansiyon hastalarında önerilmektedir. İtalya’da Milano Üniversitesi yapılan bir araştırmada civan perçeminin östrıjen aktivitesini arttırdığı belirtilmiştir. İçeriğindeki Apigenin ve Luteolin etken maddeleri östrojen reseptörlerini aktive etmektedir.
Hafıza kaybı üzerindeki etkisi ise; kolin etken maddesinin içeriğinin zengin olmasıyla sinirsel iletimde ve hafızanın korunmasında önerilmektedir. Bu bitki için, neredeyse kadınlar için yaratılmış denilse doğrudur. Bayanlarda hormonal dengenin sağlanması, genital organlardaki başarısı bile bir çok hastalığın iyileşmesinde ve tedavisinde civan perçemi vazgeçilmez yapmaktadır. 15-55 yaş aralığında tüm bayanların mutlaka kullanması ve olası kadınsal bilimsel araştırmalarda fitoöstrıjen içeriğinden dolayı ciltteki kırışıklıkları engellediği açıklanmıştır.
İçeriğindeki etken Maddeler
- Asparagin
- Şamuzelen
- Organik Asitler
- C Vitamini
- Yüksek Potasyum
- Achillein – Azulen
- Bornoel – Pinen
- Sabinen – İnulin
- Kafur – Cinneol
- Kafur – Cineol
- Tanen – Reçine