Bitki özellikleri: Çoğunlukla sarımsak diye anılır, ama onun adı sarımsaktır. Tedavi amaçlı kullanılan organ, bitkinin soğanıdır.
Bileşim: Aliin, uçucu yağ, vitamin A, B1, C, dişilik ve erkeklik hormonuna benzer hormonlar.
Kullanım alanları ve biçimleri: Mide ve bağırsakları güçlendirici ve bakterileri yok edici olarak kullanılır. Öncelikle bacak, göz ardı ve beyin damarları olmak üzere, tüm damarları genişleterek, daha iyi beslenmelerini ve böylece, hızlı yaşlanmamalarını sağlar. Kandaki kolesterolü azaltır ve tromboz oluşumunu önler. Yüksek kan basıncına karşı çok başarılıdır. Eğer yedikten sonra rahatsız edici bir koku oluşturmasaydı, kuşkusuz ki çok daha yaygın biçimde tüketiliyor. Ama onun değerli gücünden yararlanabilmek için büyük miktarlarda tüketmek gerekmez. Beklenen etki, gün boyunca 3-4 diş sarımsak yiyerek sağlanabilir. Ayrıca, koku problemi olmayan sarımsak drajeleri de aynı işi pekala görebilir.
Önemli olan, aşırıya kaçmamak şartıyla sürekliliktir Sarımsak organizmayı güçlendirir ve hastalıklara karşı koya bilmesini sağlar. Onun bu etkinliğini eski Mısırlılar da biliyorlarmış ve piramitlerin yapımında çalıştırdıkları işçilere, güçlü ve sağlıklı kalmaları için, sarımsak, soğan ve turp yedirirler mi. En eski tarihçi Herodot anlatmış bunu.
Yan etkiler: Sarımsağın bilinen hiçbir yan etkisi yoktur. Fazla yendiğinde, bazı duyarlı mideleri rahatsız edebilir. Sarımsakla ilişkisini kişinin kendisinin düzenlemesi doğru olur.