Prostat büyümesi

Belirtiler: Özellikle geceleri, sık idrara çıkma ihtiyacı ve idrar akış hızında azalma. İdrara çıkmadan önce ve çıktıktan sonra, idrarın damla gelmeye devam etmesi. İdrarın dışkılanmaya başlamasında gecikmeler. Aniden oluşan idrara çıkma ihtiyacı.

Nedenler: Prostat dokusunun neden birden büyümeye başladığı kesin bir biçimde saptanabilmiş değildir. Genelde 40-45 yaşından sonra hormon dengesinde oluşan değişikliklerden kaynaklandığı sanılmaktadır. 60 yaşın üstündeki erkeklerin yarısında prostat büyümesine rastlanır, ama bu kişilerin yarısından azı durumdan şikayet eder. Büyüyen prostat, içinden geçen idrar yoluna baskı yapmaya başlayınca, idrar torbası tam olarak boşaltılamaz. Bu durumda, idrar torbasında ve ileri aşamalarda böbreklerde iltihaplanma olabilir.

Önlemler: Hayvansal yağların tüketimi azaltılmalı, etkili baharat lardan ve tatlılardan kaçınılmalıdır. Gün boyunca bol meyve yiyip, 2 litre civarında sıvı alınmalıdır. Genelde soğuk meşrubatlar, ama özellikle soğuk bira, prostatın kısa sürede şişerek idrar yolunu tıkamasına neden olabilir. Alkol tüketiminden vazgeçilmesi doğru olur. İdrara çıkma ihtiyacı duyulduğunda, vakit geçirilmeden çıkılmalıdır. Böylece, zaten yaş nedeniyle kalınlaşmış olan idrar torbası duvarlarının fazlaca zorlanması önlenmiş olur. İdrarla birlikte kan görüldüğünde korkulması gerekir. Çünkü bu durum, genellikle prostat iltihabında ortaya çıkar ve belin alt bölümüne uzanan ağrılara yol açar. Vakit geçirmeden bir uzman doktora danışmak gerekir.

Çözümler: Tıbbi tedavinin yanı sıra, günde 1-2 avuç kabak çekirdeği yenilmelidir. Pek çok ülkede kullanılan prostat ilaçlarında kabak çekirdeği ekstresi bulunmaktadır. Daha fazla bilgi için, kitapta ki ilgili bölüme bakın.

-Küçük çiçekli yakı otu (Epilobium parviflorum), prostat büyümesine karşı çay içimi olarak başarıyla kullanılabilir. Günde 2-3 bardak çay, aç karnına ve tatlandırmadan içilmelidir. Ayrıca, bu çaya 1-2 kahve kaşığı dolusu Isırgan Otu kökü tentürü eklendiğinde, etki daha da artar. Ama bitki, ülkemizde şifalı bitki olarak tanınmaz. ayrıca, yirmiye yakın türü olan bitkinin bazı türlerinin kullanımının sakıncalı olduğunun bilinmesi gerekir. Bu nedenle, bitkinin yurtdışından (Almanyadan) temin edilmesi gerekir.

-Isırganotu çayı, prostat büyümesine karşı başarıyla kullanılabilir. Ayrıca, C vitamini ve demir de içerir, kanı temizler ve özellikle idrar yolları ve mesane iltihabını tedavi edebilir. Günde 2-3 bardak çay, aç karnına, tatlandırmadan içilmelidir. Daha fazla bilgi için, kitaptaki ilgili bölüme bakın. -B vitaminleri grubu yararlı olabilir. Ayrıca, Japonların, Çinlilerin ve Vietnamlıların prostat büyümesi ile en az karşılaşan uluslar olduğu göz önünde bulundurularak, onların beslenme biçimlerine yakın bir beslenme biçimi yararlı olabilir

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

WordPress.com’da Blog Oluşturun.