Selülit

Belirtiler Özellikle kalça, uyluk ve kaba etlerdeki deride bağ doku kalınlaşması eşit oranda gerçekleşmediği için oluşan, portakal kabuğu görüntüsü.

Nedenler: Kan dolaşımı bozuklukları, hormonal nedenler, yağ dağılımı bozukluğu, fazla kilo ve hareketsizlik. Selülit tedavisi, deri altı yağ dokusunun etkileyebilmesi çok zor olduğu için, ancak sınırlı so nuçlar verebilir. Tedavideki başlıca hedefler, derinin kan dolaşımını arttırmak, beslenme rejimini değiştirmek ve sindirimi düzenlemektir.

Önlemler: Günde en az 2-3 litre sıvı alınmalıdır. Maden Suyu ve meyve suyu karışımı idealdir. Elden geldiğince kas geliştirmeye çalışılmalıdır. Kas yapısı gelişmiş kişilerde, besinler daha az oranda yağa çevrilir. Vücut geliştirme hareketlerine çalışılmalıdır. Tuz tüketimini en aza indirmek gerekir. Tuz, problemli bölgelere daha çok sıvı gönderilmesine yol açar. Uygun bir diyet ve beden hareketleri yardımıyla, ayda 1,5-2kg kadar vermeye çalışılmalı, ama abartılmamalıdır. Fırça ile masaj yapmak kan dolaşımını uyarır ve böylece zararlı maddelerin dışlanabilmesi kolaylaştırılmış olur. Beslenmede, albümin ağırlıklı, örneğin balık, kümes hayvanları ve arada bir karaciğer gibi besinlere ağırlık verilmelidir. Albümini değerlendirebilmek için, organizma nın öncelikle C vitamini, çinko ve bakıra ihtiyacı vardır. Çinko ve bakır, baklagiller, bira mayası ve yulaflı ürünlerde bulunur.

-Orman sarmaşığı çayı: Günde 2-3 bardak, tatlandırmadan, öğün aralarında içilir.

-Orman sarmaşığı kompresi: 1 avuç kuru veya 2 avuç taze ve ince kıyılmış yaprak, 1 litre suda yarım saat hafif ısıda kaynatıldıktan sonra süzülür ve içinde ıslatılan küçük havlularla, problemli bölgelere 15-20 dakika süreyle uygulanır.

-Orman sarmaşığı lapası: Ezilen taze yaprakların, problemli bölgelere 15-20 dakika yatırılmasıyla uygulanır.

-Orman sarmaşığı oturma banyosu: 100′ gr kurutulmuş veya 200′ gr taze, ince kıyılmış yaprak, 2-3 litre suda yarım saat kadar hafif ısıda kaynatıldıktan sonra süzülür. İçine rahatça oturulabilecek sağlam bir kaptaki 35 derece sıcaklıktaki banyo suyuna eklenir. Su sıcaklığı değişmemelidir ve banyo süresi 15-20 dakikadır. Banyodan sonra, 10 15 dakika kadar evin içinde dolaşılır. Bu banyolar iki günde bir alınır.

-Biberiye çayı, günde 2-3 bardak, tatlandırılmadan içilmelidir. Hamileler ve yüksek kan basıncı olanlar içmemelidir. -Biberiye banyosu, iki günde bir alınabilir. Uyarıcı etkisi olduğu için, banyoların öğleden önce alınması doğru olur.

Kekik banyosu, iki günde bir alınabilir.

Enginar yaprağı çayı için, 1 tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış yaprak, 1 bardak kaynar suyla haşlanır, 8-10 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 3 bardak çay, aç karnına, tatlandırılmadan içilir.

Limon suyu, suyla yarı yarıya inceltilir, tatlandırmadan, günde 1 bardak içilir.

Rezene-anason-frenk kimyonu çayı, şişkinliği önlemek ve iyi bir sindirim sağlamak için, akşam yemeklerinden sonra 1 bardak, tatlandırmadan içilir.

Yukarıda adı geçen bitkileri ve kullanım biçimlerini tanımak için, kitaptaki ilgili bölümlere bakın.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

WordPress.com’da Blog Oluşturun.