Alerji

Aynı miktarı başka kişilerde herhangi bir tepki oluşturmayan bir maddeyle karşılaşıldığında organizmanın tepkisiyle oluşan değişiklikler alerji olarak tanımlanır. Bunun anlamı: Mukozalar, deriler veya iç organları, bazı besinlere, kimyasallara, ısılara veya bitkisel ürünlere karşı aşırı tepki verirler. Alerjiler kalıtsal olabildiği gibi, sonradan da kazanılabilirler. Suyun dışında, hemen hemen tüm maddelere alerjiler saptanmıştır. En ünlü türü saman nezlesidir. Öteki alerji türleri ise, serum hastalığı(serum sickness), bronşiyal astım, deri tepkileri ve deri hastalıkları, çeşitli mide-bağırsak hastalıkları, kan ve damar hastalıklarıdır.

Tüm alerjilerin temeli, bir antijen-antikor tepkimesine dayanır: Antijenler, insan organizmasında bir savunma mekanizması oluşturan antikorların oluşumuna yol açan, kaynağı ve türü çok çeşitli olabilen yabancı maddelerdir. İkinci bir antijen teması ise alerjileri başlatır. Alerjik tepkilere yol açan antijenler, alerjen olarak tanımlanır. Bir alerji kendini genellikle bir deri tepkisi biçiminde (kızarıklık, kaşıntılı kabarıklıklar veya ödem), bazen de astım krizleri, şok veya bazı belirli enfeksiyonların sonucunda romatizma oluşumu biçiminde belli eder.

Isırgan otu: Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış ısırganotu, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 3-4 bardak taze demlenmiş Isırganotu çayı soğutulmadan yudumlanır.

Ebegümeci yıkamaları: Deri alerjileri ebegümeci yıkamaları ile tedavi edilebilir.

Kaşınan ve yanan yüz alerjilerinin ılık ebegümeci çayı ile yıkanması büyük rahatlıklar sağlar. Bir tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış ebegümeci, yarım litre soğuk suda 12 saat demlendikten sonra ısıtılır ve süzülür. Söz konusu bölgeler bu ebegümeci çayı ile günde pek çok kere yıkanır.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

WordPress.com’da Blog Oluşturun.