Normalde siğiller virüsler tarafından oluşturulur, yani gerçekte derinin bir enfeksiyon hastalığıdır. Ama günlük yaşamda bu gerçeğin pek önemli bir rolü yoktur. Çünkü siğillerin oluşmasındaki en önemli etken, virüslerin etkisinden ziyade derinin duyarlılık derecesidir. Eğer deri duyarlı ise, genellikle ellerde, üstderi hücrelerinde siğiller oluşur. Yaşlılık siğilleri ise genellikle gövdede, ama boyunda, yüzde ve koltuk altı bölgesinde de oluşabilir. Bu tür siğillerin oluşum nedeni, yaşlı kişilerin derilerinde fazla miktarda yağ birikimidir. Bu durumlar herhangi bir tedavi gerektirmez.
Arnika esansı (tentürü): Arnika(Arnica montana) esansinin hazırlanmasında taze çiçeklerin sarı yaprakları kopartılarak bir şişeye 2/3 oranında doldurulur ve üstüne 38-40 derecelik kanyak veya votka eklenir. Sıvı çiçekleri örtmelidir. En azından iki hafta boyunca sıcak bir yerde bekletilen şişe arada bir çalkalanır. Süre sonunda tülbentten geçirilerek süzülür ve koyu renkli bir şişede muhafaza edilir. Böyle hazırlanan arnika esansı ile ıslatılan bir pamuk günde birkaç kere siğillerin üstüne bastırılır.
Aynısafa özsuyu: Taze aynısafa bitkisinin(yaprak, çiçek, sap) özsuyu siğilleri ve uyuzu ortadan kaldırır. İnce kıyılmış bitkinin özsuyu bir meyve sıkacağı aracılığıyla elde edilir. Taze özsu gün boyunca pek çok kere siğillerin üstüne sürülür.
Kırlangıçotu özsuyu: Kırlangıçotu özsuyu da tedavi edicidir. Taze bitkinin yer üstündeki, tümü, iyice yıkandıktan sonra ince kıyılır ve henüz nemliyken mutfak robotuna atılır. Elde edilen taze bitki özsuyu gün boyunca pek çok kere siğillere sürülür.
İsveç Şurubu: Şurupla ıslatılmış bir pamuk parçasıyla siğiller, yok oluncaya kadar sık sık nemlendirilirler